Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Εύκολο φοντύ σοκολάτας


Φτιάξτε με απλά υλικά φοντύ σοκολάτας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
225 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη (μισή ποσότητα από μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα και από κουβερτούρα γάλακτος)
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
3 - 4 κουταλιές της σούπας λικέρ, αμύγδαλο (αμαρέτο), πορτοκαλί (Grand Marnier), ή καφέ (Kahlua)

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει φουσκάλες στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Μειώστε την εστία στο χαμηλό και προσθέστε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει.

Κατεβάζουμε από την εστία και ανακατεύουμε ελαφρά στο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα βελούδινο απαλό μείγμα σοκολάτας. Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο και σερβίρουμε.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail