Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Καρμπονάρα φούρνου

Υλικά :

  • 300 γραμ. μπέικον
  • 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες (κονσέρβα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • λάδι για το τσιγάρισμα
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμ. τυρί τριμμένο(κατά προτίμηση γκούντα ή έμμενταλ).
  • 500 γραμ. πένες
Εκτέλεση:
  • Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το μπέικον ψιλοκομμένο με το κρεμμυδάκι και μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
  • Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Βράζουμε τις πένες, τα βουτυρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και το μπέικον πάνω στα πενάκια και το ανακατεύουμε καλά.
  • Πασπαλίζουμε όλο το πυρέξ με τριμμένο τυρί μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για 30 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail