Οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι όσο ανθυγιεινές νομίζουμε, σύμφωνα
τουλάχιστον με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Federico της Νάπολης.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Βιντσέντσο Φολιάνο,
στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, αν η πατάτα είναι τηγανισμένη με το
σωστό τρόπο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό θρεπτικό προϊόν.Ο καθηγητής, σε συνεργασία με το διάσημο ιταλό σεφ Τζουζέπε Ντάντιο, μελέτησαν την απορρόφηση του λαδιού κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος διαφόρων τροφών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πατάτα απορροφά μόλις το 5%, ενώ άλλα λαχανικά, όπως τα κολοκύθια και οι μελιτζάνες απορρόφησαν μέχρι και το 30% του λαδιού.
Σύμφωνα με τον καθηγητή το μυστικό βρίσκεται στο άμυλο. Ο ίδιος ωστόσο προειδοποίησε ότι δεν ισχύει το ίδιο για τις προτηγανισμένες πατάτες και άλλα κατεψυγμένα τρόφιμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου