ΕΚΜΕΚ ΤΕΛΕΙΟ
Υλικά:
600 γρ. κανταϊφι
300 γρ. βούτυρο
Σιρόπι:
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα:
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη:
2 φακελάκια γκαρνί
Καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταϊφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού και το στρώνουμε στο ταψί μας και το ψήνουμε αργά να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και όταν κρυώσει το κανταϊφι, το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταϊφι και περιμένουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα γκαρνί όπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε τη σαντιγύ αυτή πάνω από την κρέμα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

Λίγα μυστικά ακόμα:
ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΚΑΡΝΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΑΝΤΑ'Ι'ΦΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΑΦΟΥ ΤΟ ΨΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΕΙ, ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΕΞΩ ΤΟ ΤΑΨΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΤΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΑΝΤΑ'Ι'ΦΙ, ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΟ ΟΥΤΕ ΑΣΠΡΟ!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου