Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η πιο εύκολη κα νοστιμότατη καρυδόπιτα




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
  • 1 κεσεδάκι φρυγανια τρμμένη
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 200-250 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
  • 2 αυγά
  • 3/4 του φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλάκια μπέκιν
  • 2 κουταλάκια σόδα φαγητού
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζάνι αλέυρι

Για το σιρόπι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του λεμονιού)

Για την επικάλυψη
  • 1 1/2 κουβερτούρα
  • 1 κρέμα γάλακτος (250ml)

Πως το κάνουμε:

  1. Μέσα σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μίγμα).
  2. Δεν χρησιποιούμε καθόλου μιξερ.
  3. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μιγμα και ψήνουμε στους 180°c για 30 λεπτα περίπου. Αυτό το ελέγχετε με μια οδοντογυφίδα.
  4. Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.
  5. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφού πρώτα προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος.
  6. Μόλις λιώσει περιχύνουμε με την σοκολάτα την καρυδόπιτα.
Καλή σας όρεξη!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail