Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρα


  • Ποσοτητα: 1 (4-5 Μεριδες)
  • Προετοιμασια: 10 λεπτά
  • Μαγειρεμα: 40 λεπτά
  • ετοιμο σε: 50 λεπτά



Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook Υλικά:
  • 4-5 μοσχαρίσια φιλέτα ή 1000 gr. μοσχαρίσιο νουά σε φέτες
  • 100 gr. μαϊντανό
  • 7-10 σκελίδες σκόρδο
  • 85 ml. λευκό ξύδι
  • 50 ml. κόκκινο ξύδι
  • 300 ml. ζωμό βοδινού
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Βήμα προς βήμα


  1. Λίγο πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του φαγητού, χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο ελαφρά το κάθε κομμάτι κρέατος, ώστε να σπάσουμε τις ίνες του, κάτι που θα κάνει το κρέα ιδιαίτερα τρυφερό, απλά όταν χτυπάμε το κρέας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το μαγειρεύουμε άμεσα!
    Φροντίζουμε το κρέας να έχει το ίδιο πάχος όταν το χτυπήσουμε.

    Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook
  2. Αλατίζουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις 2 πλευρές.

    Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook
  3. Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και τα κόβουμε σε φέτες.

    Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook
  4. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

    Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook
  5. Αλευρώνουμε καλά το κρέας.

    Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook
  6. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά!
    Τινάζουμε καλά το κρέας να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook
  7. Τηγανίζουμε τα φιλέτα, όχι όλα μαζί αλλά 2-3 κάθε φορά, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία και δεν τηγανιστούν σωστά!
    Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές ώστε να πάρουν ωραίο καφέ χρώμα.

    Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook
  8. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
    Προσθέτουμε το ξύδι, τον μαϊντανό, τα σκόρδα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

    Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook
  9. Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 40 λεπτά, λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε την άλλη μια κουταλιά βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα.

    Παραδοσιακό Σοφρίτο Κέρκυρας pasxalines %ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9 loipes suntages kreatika sintages gia kreas elliniki topiki kouzina fast cook
  10. Σερβίρουμε το φαγητό άμεσως!

    Ταιριάζει κυρίως με πουρέ αλλά και με τηγανιτές ή φούρνου πατάτες!


  • Κουζινα: Ελληνική
  • Τυπος γευματος: Κυρίως πιάτο
  • Επιπεδο: Εύκολο


Tips συνταγής:



- Προτιμήστε να φτιάξετε το φαγητό από φιλέτο ή νουά μοσχαριού, είναι το κατάληλλο!
- Μην φοβηθείτε το ξύδι! Ταιριάζει με το σκόρδο και όταν μαγειρευτεί εξισορροπείται απόλυτα με τα υπόλοιπα υλικά!
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι που είναι πολύ πιο ελαφρύ ή μισή ποσότητα από ξύδι λευκό και κόκκινο, βέβαια αν έχετε σπιτικό ξύδι το αποτέλεσμα είναι θεϊκό!
- Αν σας αρέσει το σκόρδο και δεν σας ενοχλεί, χρησιμοποιήστε ακόμη και 20 σκελίδες!
- Η σάλτσα του σοφρίτο δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα πηχτή, μην την δέσετε με κόρν φλάουρ ή αλεύρι αλλά με ένα κομμάτι βούτυρο, η σάλτσα θα έχει έτσι τέλεια υφή!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail