Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τυρόπιτα μυρωδάτη στριφτή!!!




Η πίτα είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας με άπειρες παραλαγές.
Σε κάθε περίπτωση όμως καθοριστικό ρόλο παίζουν τα φύλλα που αγκαλιάζουν τα υλικά, τα σπιτικά δεν έχουν καμία σχέση με της αγοράς,
Λατρεύω τις ζύμες δεν με ενδιαφέρει η γέμιση γιαυτό τρώω πάντα τις γωνίες!!!!
Αυτή η πίτα είναι από της πιο νόστιμες που έχω βάλει στο μπλογκ.

Υλικά για την Ζύμη:
 800 γρ. αλεύρι περίπου, λίγο πάνω, λίγο κάτω, ανάλογα με το αλεύρι.
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νερό
2-3 κ.σ.λάδι
1 κ.σ. μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση
300 γρ τυριά τριμμένα

Για το άλειμμα των φύλλων
150 γρ. βούτυρο καλό + 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Για το άλειμμα 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό

Εκτέλεση
Πιάνουμε τη μαγιά με το νερό χλιαρό, τη μαγιά τη ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι, τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά.


Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, τα αυγά, το αλάτι και σιγά, σιγά το αλεύρι, κάνουμε μία ζύμη μαλακιά να μην κολλάει στα χέρια.

Την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι μεγαλούτσικο, τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ανοίγουμε τα φύλλα 3 κάθε φορά, τα λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με τα τυριά τα τυλίγουμε σε ρολό  και τα στρίβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τα στρίβουμε και τα τεντώνουμε.



Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περνάμε με το βούτυρο.

Αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ξεροψηθούν.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

Η Συνταγή είναι από το http://zzcook.blogspot.gr/

2 σχόλια:

Ζουζού είπε...

Αγαπητό πιτσιρίκι, όταν αναρτείς copy-paste μια συνταγή από το ιστολόγιο κάποιου λέξη-λέξη και φωτογραφία-φωτογραφία, είναι πρέπον να λες από ποιο μπλογκ την "δανείστηκες". Η συγκεκριμένη ανάρτηση που έκανες ανήκει στο blog μου (zzcook.blogspot.com) και το σωστό είναι να το αναγράφεις. Σε παρακαλώ πολύ να διορθώσεις το ποστ και να συμπληρωθεί η πηγή σου. Είμαι της άποψης ότι οι συνταγές, όπως και το φαί, είναι για να μοιράζονται. Εξ'ου και το blog. Απλώς... τα του Καίσαρως τω Καίσαρι. Καλή συνέχεια.
Χρύσα, Ζουζουνομαγειρέματα.
http://zzcook.blogspot.gr/2013/01/blog-post_29.html

Unknown είπε...

Αυτό που κάνετε στο συγκεκριμένο Blogspot είναι κατάπτυστο και το θράσος σας έχει ξεπεράσει τα όρια, πέρα από την καθαρή κλοπή που κάνετε τις φωτογραφίες αντιγράφετε και λέξη προς λέξη όλη την συνταγή και την περιγραφή του από δίαφορα Blogspot και τα παρουσιάζεται σαν δική σας δημιουργία χωρίς να αναφέρεται την πηγή του ....Πρέπει να ντρέπεστε γιατί με αυτό τον τρόπο δεν συντελείτε στην ανάπτυξη της ορθής διαδυκτιακής επικοινωνίας αλλά την οπισθοδρομείτε , δεν έχετε κανένα δικαίωμα να επισκέπτεστε σαν Κύριος την εργασία κάποιου και να την οικειοποιείται, αυτό σας κάνει έναν κοινό κλέφτη γιατί δεν σέβεστε τον κόπο και το μεράκι του συναθρώπου σας ...Έχω ψάξει όλες τις αναρτήσεις σας μαγειρικής και έχω διαπυστώσει ότι όλες τις έχετε ΚΛΕΨΕΙ ....Παρακαλώ πολύ να αλλάξετε τακτική και να αναφέρετε τις πηγές σας το γρηγορότερο (είμαι σίγουρος ότι θα σας επιτρέψουν να τις αναρτίζετε αν πρώτα τους ενημερώνατε και αναφέρετε κυρίως και την πηγή αυτών)...!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Free Samples By Mail